nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Téli sült, füstölt császárhús

502

Téli sült, füstölt császárhús

Tegnap egy szép császárhússal szemeztünk a hentesnél és nem is maradt sokáig a pultban. Összehoztuk a grillünkkel. Egy napig a bőrös oldalát fűszeres sóban tartottuk. Sütés előtt beirdaltuk, majd forró füstön megsütöttük.

Hozzávalók

Fűszeres só

  • 1 kg császárhús
  • 2 evőkanál
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál köménymag

Sült, füstölt császárhús

  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2-3 evőkanál rub só-bors-paprika
  • 2 kávéskanál cukor
  • rozmaring ágak

Füstöléshez

  • 1 csésze Weber Sertéshús Füstölőfa
  • 1 csésze Weber Alma Füstölőfa

Hogyan készül?

  • Sütés előtti napon egy nagy méretű csepptálca alját szórjátok be sóval és a két magfűszerrel. Fektessétek rá a húsos oldalt.
  • 24 óra után vegyétek ki a hűtőből, hogy langyosodjon. Gyújtsatok be a grillbe egy teli kémény brikettel.
  • A bőrös oldalt irdaljátok be. Dörzsöljétek be mustárral, majd szórjátok be a rubbal és cukorral.
  • A rácsra tegyetek rozmaring ágakat. Ezek segítenek abban, hogy a hús ne süljön rá a rácsra. (Mivel a zsír máshol van ez előfordulhat.) A húsos oldallal lefelé tegyétek a rácsra, így a kisülő zsírok ezen keresztül folynak le. Ennek felfogásához mindenféleképpen használjatok csepptálcát (és takarítani is egyszerűbb lesz).
  • Jöhet az első adag fa – a sertés- , amit virágpermetezővel fújjatok le párszor.
  • 2,5 óra sütés után nézzetek rá, hogy mennyire sült már a hús és indítsátok a következő – almafa -, füstölést.

Jegyzet

Szendvicsalapnak, jó sok dijoni mustárral, uborkával és Monterey Jack sajttal tökéletes lesz.
 
Szeljétek fel a húst és szeletenként is pirítsátok meg, mint egy bacont. Tojással, paradicsomos babbal remek reggeli.
 
Sütögessetek bátran télen is!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: császárhús, grillezett

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close