Téli rablóhús
Egy szép szűzpecsenyét előkészítünk. Leszedjük a felesleges zsírokat és befűszerezzük. Használhatjuk saját rub-unkat, vagy egy köményes fűszerkeveréket. Mivel a szűzpecsenye zsírtartalma nagyon alacsony napokig eltartható a hűtőben. Akár 5 napig is pácolható +3-5°C-on. Ennyi idő alatt a fűszer és a só alaposan bejárja a húst.
Hozzávalók
Hozzávalók 2-3 személyre
- 1 db szűzpecsenye
- 200 g házi füstölt kolbász
- 3 db saslik hagyma
- 2 kávéskanál rub
Mártogatós
- 100 g tejföl
- 50 g magos mustár
- 6-8 g porcukor
- 2 kávéskanál Worcester szósz
- só, bors
Hogyan készül?
- Szeleteljük fel a szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra. Vágjunk hozzá ugyanennyi kolbászt és negyedeljük fel a hagymát.
- Bambusz pálcára tűzve tegyük a faszén parázs fölé. Ne legyen nagyon szoros, had érje mindenhol a parázs füst.
- Süssük alaposan körbe, de ha nem szeretnénk túlsütni a szűzpecsenyét, akkor egy szeletet hagyjunk ki és tegyük magában a rácsra. Ez lesz a jutalomfalat, amiért jól dolgoztunk.
- Amíg kipiheni magát keverjük ki a mártogatóst.
Jegyzet
Kovászos kenyérrel, savanyú uborkával az igazi.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.