Parmezános BBQ csirkeszárny friss zöldség körettel
Nagy sikerrel nevelhetünk különféle zöldségeket magaságyásokban is. Zöldbabot, különféle répát és a kipusztíthatatlan mángoldot is, melyekből nagyszerű idény köretet varázsolhatunk.
Nagy sikerrel nevelhetünk különféle zöldségeket magaságyásokban is. Zöldbabot, különféle répát és a kipusztíthatatlan mángoldot is, melyekből nagyszerű idény köretet varázsolhatunk.
Mondhatjuk, hogy szinte az egyik alaplevesünk a gulyás és a palóc után. Kellemesen fanyar, gazdag beltartalommal újra és újra a fazék közelébe csalja a család tagjait. Ha van rá módunk akkor friss kerti zöldségekkel készítsük el.
Vitathatatlanul itt a szilvaszezon. Grillezett húsok közül a kacsát szeretjük párosítani a gyümölcs egyedi ízéhez. Egy friss majorannás ropogós kacsasült sok fokhagymával bármikor befér. Mellé egy testes vörös (bor) tökéletes választás.
A hétvégén csitult a hőség, ezért előmerészkedtünk a „barlangból”. Parmezános csirkét grilleztünk, petrezselymes vajjal.
Ki ne szeretné a rántott csirkét. Petrezselymes burgonyával ubi salival. Generációk nőttek fel rajta és valószínűleg még fog jó pár. Összeírtunk egy kisokost a sütéshez, reméljük hasznát veszitek.
Jól indult a hosszú hétvége: Kacsacomb kolbász bőrébe töltve, kacsalével főtt, füstös-ecetes lencsefőzelékkel.
A combról lefejtettem a bőrt és a csontokról a húst. A húst kutterben daraboltam fel úgy, hogy picit darabos legyen. Mozsárban törtem össze hozzá borókát, koriandert, köménymagot, mustármagot és szemes sót. A pépet körbetekertem a bőrével, majd fóliába tekerve 24 órán át a hűtőben tartottam. A csontokat tisztított zöldségvagdalékkal, barna cukorral addig főztem, amíg más csak 2 dl maradt az egy liter leves alapból. Üvegbe tettem és másnapra ahogy vártam szépen be is kocsonyásodott. Jó lesz a főzelékbe.