Rakott kel másképpen
Nagyon szeretjük a zöld és a narancssárgás, sárgás árnyalatokat. Ez bentről fakad. Ezúttal a rakott kelt gondoltuk újra és szedtük szó szerint darabokra.
Nagyon szeretjük a zöld és a narancssárgás, sárgás árnyalatokat. Ez bentről fakad. Ezúttal a rakott kelt gondoltuk újra és szedtük szó szerint darabokra.
A tavalyi spenót vetésünk utolsó adagját egy nagyon ízletes ételben szerettük volna viszontlátni. Elkezdtük átgondolni, hogy miket ültetünk a kertbe. Mi vált be tavaly és mi nem? Ehhez a kis csevegéshez nagyszerű társ egy csodás házi tészta étel.
Elkészítetted? Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon. A “Chef a családban” receptjei, írásai …
A suli büfében anno lehetett kapni és mindig hatalmas adag tejszínhabbal – esetleg kakaós tejszínhabbal -, vagy fahéjas porcukorral szórták meg. Kb. havonta egyszer össze tudtuk magunknak spórolni a zsebpénz és bolti visszajárók elcsenéséből egy ilyen lakoma árát. Akkor 20 Forint volt egy gömb fagyi, lehet saccolni mennyi volt a gofri. Na de! Van egy nagyon jó receptem, amit megosztok veletek. Gyorsan össze lehet állítani és egy jó sütővel garantált a siker. Ropogós szélek és mennyeien puha belső. Ezek az én elvárásaim és ez a recept ezt tudja is. A hozzá készült videó egyébként megtalálható a TikTok csatornámon.
Kávéházi sütemények következő szereplője talán ismerős lesz nektek. Citrom szirupos nehéz felvertem új külsőt kapott és így nemcsak enni jó, hanem gyönyörködni benne. Elhagytam az égetett habot róla és csak így szimplán volt tökéletes a hétvégéhez.
„Húsmentes falatok” folytatásában egy nagyon egyszerű és szép fogást mutatunk nektek. Önmagában, de köretnek sem utolsó.
Sok lusta receptem van, ami minimális előkészületet igényel és a sütés közben élvezhetem a hétvégi ejtőzés pillanatait. Ebben a receptemben legújabb kedvencemet a leveles fodros kelt vagy toszkán kelt mutatom be. Pár igazán egyszerű hozzávalóval és kolbásszal, amit a fodros kel egyenesen imád. És persze mi is, hisz amiben sült kolbász van az rossz étel nem lehet.
Fantastico!Korábban már közzétettük a gnocchi receptjét, amit most egy nagyon egyszerű mártással egészítünk ki. A gorgonzola illata emlékeztet minket a kenyérre és ezért az olajos magok nagyon jól illenek hozzá. Természetesen Pepo Papa tökmaggal és tökmagolajjal egészítettük ki.
Minden körülmények között is leves, leves, leves! A hétköznapi hideg estéken jól esik kanalazni egy tányér forró levest. Nemcsak folyadékot viszünk be, hanem hozzájutunk a napi tökmagolaj adagunkhoz és még jól is alszunk, hiszen nincs tele a hasunk nehéz falatokkal.
A gnocchi egy minden helyzetre tökéletes és gyors megoldás, ha a család éhes. Nemcsak egytálétel, hanem köretként is kiváló. Tökéletes, mert laktató. Gyors, ha ügyesen tervezünk vele. Készítése az alábbi recept alapján pofonegyszerű. Sütni való burgonya kell hozzá, liszt és tojás.