Majorannás kacsacomb, szilvaszósszal
Vitathatatlanul itt a szilvaszezon. Grillezett húsok közül a kacsát szeretjük párosítani a gyümölcs egyedi ízéhez. Egy friss majorannás ropogós kacsasült sok fokhagymával bármikor befér. Mellé egy testes vörös (bor) tökéletes választás.
Hozzávalók
Majorannás kacsacomb
- 4 db kacsacomb
- 3 kávéskanál friss majoranna
- 3 kávéskanál morzsolt majoranna
- 1 db rozmaring ág
- 2 db vöröshagyma (nagy fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 4-6 db főznivaló burgonya
- só
Szilvaszósz
- 6 db szilva (felezett, mag nélküli)
- 3 kávéskanál porcukor
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csapott kávéskanál tortazselé
Hogyan készül?
- Vegyünk elő két nagy méretű Weber csepptálcát. A kacsacombokat sózzuk meg és szórjuk meg a morzsolt majorannával mindkét oldalán. Fektessük bőrrel lefelé és tépkedjük rá a majoranna leveleit.
- 220°C-ot célozzunk meg a gömbgrillben és a gázgrillben egyaránt. Alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a zóna középére az egyik tálcát, úgy, hogy ne érjen a parázs fölé, majd rá a másikat merőlegesen. Süssük így 20 percig, majd cseréljük meg a két tálcát újabb 20 percre. A szellőzőket állítsuk félig zártra.
- Vegyük le az alufóliát, tegyük egymás mellé a két tálcát, és süssük aranybarnára a kacsát (nyissunk ki minden szellőzőnyílást). A két nagy méretű csepptálca a Master-Touch gömbgrillt teljesen betölti, ezért figyeljünk oda, hogy a kacsa milyen tempóban sül. Forgassuk meg időnként, hogy ne ragadjon le a tálcába.
- A szilvaszószhoz a szilvát szórjuk be porcukorral és fahéjjal, majd nagyon kevés vízzel főzzük meg. Botmixerrel pépesítjük, majd adjunk hozzá 1 csapot evőkanál tortazselét. Nem szabad túlfőzni. Igyekezzünk megőrizni a szilva ízét, és a savakat se tompítsuk cukorral.
Jegyzet
Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor adjunk hozzá kedvenc BBQ szószunkból is.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.