Tökmaglisztes zöld borsos kovászos kenyér
A múlt heti kenyerünk receptje tökéletesítve lett, így ezt most tesszük közzé. Kovászos kenyér sütők örülni fognak.
Hozzávalók
- 250 g langyos víz
- 100 g aktív kovász (80%-os hidratáltságú)
- 240 g durum liszt
- 115 g BL55-ös liszt
- 30 g Pepo Papa tökmag liszt
- 14 g só
- 4 g zöld bors
- 40 g Pepo Papa tökmag
Hogyan készül?
- A kovászt a vízbe tesszük és darabosra csipkedjük.
- Hozzá szitáljuk a liszteket és kézzel összekeverjük.
- 1 óra múlva vizes kézzel beledolgozzuk a sót és a mozsárban összezúzott zöld borsot.
- 1 óra múlva formázzuk félgömb alakúra és durvára tört tökmagba forgatva szakajtózzuk (0,5kg-os kerek forma).
- Letakarva langyos helyen kelesszük 4 órát, majd 220°C-os sütőben gőzzel együtt süssük 20 percig. Végül 220°-on légkeveréssel további 15 perc alatt készre sütjük.
Jegyzet
Kovász helyett használhatunk élesztőt, amit egyből a vízben keverünk el.
Aki esetleg érzékeny a borsra az felezze meg a mennyiséget.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.