Medvehagymás hamburger
Elkezdődött a medvehagyma szezon és mi is örömmel vetettük bele magunkat. Marhaburgert készítettünk a Weber Pulse grillünkben.
Szükséges eszközök
- Weber Pulse 2000
Hozzávalók
- 4×125 g marhahús pogácsa
- 75 g kockára vágott parasztsonka/bacon
- 1 csokor medvehagyma
- 1,5-2 dl olívaolaj
- 4 szelet trapistasajt
- 2 evőkanál tartármártás
- 1 evőkanál BBQ szósz
Hogyan készül?
- Egy csokor apróra vágott medvehagymát olívaolajon szépen lassan elkezdtük sütni. Nagyon fontos, hogy ne a forró olajba tegyük, mert könnyen megfeketedhet. Jobb, ha együtt melegítjük a kettőt.
- Amikor már betölti a teret az erdei fokhagyma illata, akkor hagyjuk abba a hőkezelést. Tegyük egy kis üvegbe és innentől kezdve bármilyen grill fogáshoz fel tudjuk használni. Steak vajba keverve, salátára, tortillába is nagyszerű kiegészítő. Vagy például ahogy látjátok fantasztikus ízt ad egy hamburgernek is.
- A megsült húspogácsánkra trappista sajtot olvasztottunk. Tetejére BBQ szósszal kevert tartármártást, pirított parasztsonkát és az olívaolajban eltett medvehagymát tettük.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.