Grillezett sajt, sonkában sült sárgadinnyével és hideg, csípős sárgadinnye chutneyval
Egy egészen különleges ételt készítettünk ma. A klasszikus sárgadinnye sonkában után egy olyan ételre vágytunk, ami jól esik munka közben és este is. Ízekben gazdag, frissítő grill sajtos fogás.
Hozzávalók
Sárgadinnyés hideg Chutney
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db 2,5 cm vastag sárgadinnye szelet
- fél kávéskanál római kömény
- fél csokor friss petrezselyem
- 1 késhegynyi currypor
- 1 evőkanál Pepo Papa tökmag
- 1 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
- 1 kávéskanál friss lime juice
- 1 evőkanál csípős paprika/pepperoni
- csipet só
Grillezet sajt és sonkában sült sárgadinnye
- 200 g grill sajt
- 2-2 szelet sárgadinnye (max 2 cm vastag)
- 4 szelet parasztsonka
- étolaj (sütéshez)
Hogyan készül?
Sárgadinnyés hideg Chutney
- Valamennyi hozzávalót egy kőmozsárban törjük össze míg pépes nem lesz. Kóstoljuk és fűszerezzük ízlésünk szerint.
Grillezet sajt és sonkában sült sárgadinnye
- Hevítsünk fel közepes lángon egy serpenyőt. Vágjuk szeletekre a grillsajtot, a sárgadinnyét tekerjük körbe a sonkával. Kevés olajon süssük mindkét oldalát ropogósra. Közben a tálaláshoz egy lime szeletet és pepperoni paprikát sütünk.
Jegyzet
Tálaláskor a hideg chutney, a lime és a sült pepperoni mellé pirított kovászos kenyeret is adhatunk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.