Tökmagos-sajtos rúd
Nagyon Boldog Új Évet Szeretnék Kívánni Nektek. Köszönöm, hogy egész évben itt voltatok.
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 60 g sertészsír
- 80-100 g kemény sajt kézműves
- 470 g finomliszt
- 30 g rozsliszt
- 1 kávéskanál oregánó
- 15 g só
- 1 db L-es tojás
- 1,5 dl hideg víz
Kenéshez
- 1 db tojás
- 100 g Pepó Papa tökmag durván darált
Hogyan készül?
- Mindent dolgozzunk össze géppel. A vizet a legvégén adjuk hozzá és figyeljük a tésztánkat milyen gyorsan köti meg.
- A tésztát adagoljuk ki kb 25-30 grammos adagokra. Sodorjuk ki, majd vágjuk ketté.
- Kenjük meg tojással majd forgassuk a darált tökmagba.
- 215°C-on süssük 20 percig, majd fordítsunk rajtuk egyet és további 5 percig süssük.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.