Töltött gombafejek pirítóssal
Egy időre leszámolhatunk a rántott gombafejekkel! Felejtsük el az olajban sütést és a panírozással járó macerát. Csak az erős gomba íz pár nagyon egyszerű kiegészítővel, negyed óra alatt elkészíthetjük.
Hozzávalók
- 10 fej csiperke gomba
- 5 db szárított paradicsom
- 10 db mini mozzarella
- 25 g kockára vágott paraszt sonka
- olaj
- só
- reszelt parmezán
Hogyan készül?
- A gombafejeket megmossuk és kiszedjük a szárát. Üreggel felfelé hőálló tálba tesszük.
- Paradicsomot, mozzarellát teszünk bele, végül sonka kockákat halmozzuk a tetejére.
- Grill módban, 225°C-os sütőben készre sütjük. Parmezánnal megszórva, serpenyőben sült vajas pirítóssal kínáljuk.
Jegyzet
A legjobb, ha késsel a pirítósra „kenjük” a sült gombát. Csak imádni lehet.
Jó étvágyat!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.