Go Back

Vörös szószos csirke

Kevertünk egy érdekes pácot a mai BBQ-hoz. Nem éppen prémium alapanyagok, de ilyen recept sem árt a gyűjteménybe. Ha éppen tanácstalanul állunk a madárka felett.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 evőkanál Piros Arany combonként
  • 1 evőkanál csípős Piros Arany
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 evőkanál szezámolaj

Hogyan készül?

  • Kézzel alaposan kenjük be a combokat a szósszal és lefedve hagyjuk így egy éjjel.
  • Másnap a szószos csirkéket tegyük rácsra és süssük 96°C maghőig. Tegyünk egy marék Weber Szárnyas Füstölőfát a parázsra és füstöljük meg.
  • Szedjük ki a csontot és daraboljuk fel. Tortillába vagy ciabattába tömve nagyon jó szendvicsalap.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: csirkecomb, grillezés, szósz