Amíg a spenót ilyen erővel dübörög a kertben addig bizony sűrűn készül belőle ilyen finomság. Ha nem tésztára, gnocchira, akkor önmagában pirítóssal és egy kevés füstölt hússal is pazar lakoma tud lenni.
Hozzávalók
200gfriss spenót
20gvaj
2gerezdfokhagyma
150gvegaföl
2x4clzabtej
1/2dblime leve
50gpecorino sajt
Hogyan készül?
A spenótot mossuk meg alaposan, majd tiszta törülközőben szárítsuk meg.
A reszelt fokhagymát vajon kicsit pirítsuk meg, majd jöhet a spenót. Tegyük turmixgépbe a sajttal, a vegaföllel, az egy adag zabtejjel és turmixoljuk le alaposan. Ízesítsük lime levével, hogy kihozzuk a savakat is belőle.
Jegyzet
Ha úgy döntünk, hogy nem használjuk fel rögtön, akkor az újramelegítéskor szükség lesz a másik adag zabtejre.
Tésztával, friss gnocchival is elképesztően finom. Érdemes kipróbálni és pillanatok alatt elkészül.