Go Back

Spenótkrém

Amíg a spenót ilyen erővel dübörög a kertben addig bizony sűrűn készül belőle ilyen finomság. Ha nem tésztára, gnocchira, akkor önmagában pirítóssal és egy kevés füstölt hússal is pazar lakoma tud lenni.

Hozzávalók

  • 200 g friss spenót
  • 20 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g vegaföl
  • 2x4 cl zabtej
  • 1/2 db lime leve
  • 50 g pecorino sajt

Hogyan készül?

  • A spenótot mossuk meg alaposan, majd tiszta törülközőben szárítsuk meg.
  • A reszelt fokhagymát vajon kicsit pirítsuk meg, majd jöhet a spenót. Tegyük turmixgépbe a sajttal, a vegaföllel, az egy adag zabtejjel és turmixoljuk le alaposan. Ízesítsük lime levével, hogy kihozzuk a savakat is belőle.

Jegyzet

Ha úgy döntünk, hogy nem használjuk fel rögtön, akkor az újramelegítéskor szükség lesz a másik adag zabtejre.
 
Tésztával, friss gnocchival is elképesztően finom. Érdemes kipróbálni és pillanatok alatt elkészül.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel, Reggeli, tészta, Zöldséges
Keresőszó: gnocchi, krém, spenót, tészta