Go Back

Fokhagymásan pácolt csontos sertés hosszú karaj, faszén felett sütve

Ha sertés karajról van szó akkor nem is kérdés, hogy mi a csontos hosszú karajra szavazunk. Egy szépen tagolt hosszú karaj nagyon ízletes tud lenni direkt sütés után. Ráadásul a csont melletti hús "rágcsálása" az élet apró grill örömei közé tartoznak.
Nemcsak hétvégére, de hétköznapra is jó ötlet a grillezett karaj. Szendvicsbe tömve, saláta mellé vagy frissen, sült burgonyával.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 4 szelet csontos hosszú karaj
  • 1,5-2 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Hogyan készül?

  • A reszelt fokhagymát olajba áztatjuk és sóval borssal keverjük össze.
  • 2-3 napig állni hagyjuk és az olajjal alaposan átkenjük a húst.
  • A visszamaradt fokhagymát újra fel lehet önteni, de fontos, hogy direkt sütés esetén ne kerüljön a húsra, mert megéghet.
  • A frissen felöntött fokhagymás páccal grillezés után át lehet kenni a húst. Így frissebb és erősebb ízt kapunk, ha szeretnénk még fokozni.

Jegyzet

A fokhagymás pácba tehetünk paprika pelyhet, hagymát, BBQ szószt, alma- vagy ananászlevet is. Kísérletezzünk bátran.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: csontos sertés hosszú karaj, faszén, fokhagymás pác, grill