Fokhagymásan pácolt csontos sertés hosszú karaj, faszén felett sütve
Ha sertés karajról van szó akkor nem is kérdés, hogy mi a csontos hosszú karajra szavazunk. Egy szépen tagolt hosszú karaj nagyon ízletes tud lenni direkt sütés után. Ráadásul a csont melletti hús "rágcsálása" az élet apró grill örömei közé tartoznak.Nemcsak hétvégére, de hétköznapra is jó ötlet a grillezett karaj. Szendvicsbe tömve, saláta mellé vagy frissen, sült burgonyával.
Adag 4személy
Hozzávalók
4szeletcsontos hosszú karaj
1,5-2dlolívaolaj
3gerezdfokhagyma
só, bors
Hogyan készül?
A reszelt fokhagymát olajba áztatjuk és sóval borssal keverjük össze.
2-3 napig állni hagyjuk és az olajjal alaposan átkenjük a húst.
A visszamaradt fokhagymát újra fel lehet önteni, de fontos, hogy direkt sütés esetén ne kerüljön a húsra, mert megéghet.
A frissen felöntött fokhagymás páccal grillezés után át lehet kenni a húst. Így frissebb és erősebb ízt kapunk, ha szeretnénk még fokozni.
Jegyzet
A fokhagymás pácba tehetünk paprika pelyhet, hagymát, BBQ szószt, alma- vagy ananászlevet is. Kísérletezzünk bátran.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: csontos sertés hosszú karaj, faszén, fokhagymás pác, grill