Go Back

Rókagombás vegán rakott cukkini

Aki nem szeret a besamel mártással pepecselni, annak jó opció lehet a következő ötletünk.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 1 db közepes méretű sárga héjú cukkini
  • 1 db közepes méretű zöld héjú cukkini
  • 1 evőkanál vegán krém (vagy tejföl)
  • 1 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 8 db rókagomba
  • darált dió
  • olaj
  • zsemlemorzsa

Hogyan készül?

  • Minden zöldséget vékony szeletekre vágunk zöldség gyalun. Lehet karika is, de a hosszú vékony szelet sokkal mutatósabb.
  • A zöldség szeleteket serpenyőben elősütjük, majd félretesszük.
  • Összekeverjük a tökmagolajat a vagán krémmel egy tálkában.
  • Előfűtjük a sütőt 230°C-ra.
  • Egy szűkebb szögletes formát kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
  • Kezdjük el rétegezni: cukkinik - krém - padlizsán sorrendben. A végén krém és zsemlemorzsa.
  • Süssük 15 percig a forró sütőben.
  • Tálaláskor pirított rókagombával kínáljuk és dióval megszórva fogyasszuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Vegán
Keresőszó: cukkini, rókagomba, tökmagolaj, vegán