A RibEye steak sütéséhez az alábbiakra van szükséged: - forró grill és steak sütő rács - olvasztott kacsazsír - steak fűszerkeverék (vagy só és bors)- stopperKorábban már írtunk róla Nektek, hogyan kell sütni a RibEye-t. Hagyjuk, hogy a faszén alaposan felhevítse a rácsot. Megkenjük kacsazsírral és fűszerezzük a hús mindkét oldalát. Ezután elkezdjük sütni 1 percig, majd átfordítjuk maga mellé a húst újabb 1 percre. Ezt még egyszer megismételjük, majd alutálcába téve fóliával lefedve felhozzuk a nekünk szimpatikus maghőre. A kucsmagomba szárából csodálatos mártást készíthetünk. Kacsazsíron hagymát fonnyasztunk, majd megpároljuk rajta a gombát. Leturmixoljuk és kakukkfűvel, sóval ízesítjük.
Amíg a hús pihen a faszén felett egy serpenyőben házi füstölt szalonnát sütünk és a zsírján átforgatjuk a kucsmagombát. Adunk hozzá petrezselymet és egy kevés rosé bort.
Ha már a steak forró helyett ehetően meleg, akkor felszeljük. Ha levet engedett azt keverjük bele a mártásba.A tálalást a fotón látott módon is megtehetjük. Javasoljuk, hogy bőven legyen puhára főtt burgonya, mert a mártás is igényelni fogja.