A karajt kis méretű csepptálcába tesszük és körbe kenjük BBQ szósszal. azért a kicsi, hogy az első sütési periódusban cseppmentesen, de körbe tudjuk sütni. A hagymát és az almát felezzük meg és saslik pálcikával rögzítsük a hús tetején.
A csont mellett 1 cm-re szúrjuk be a maghőmérőt (ne érjen csontot) és csatlakoztassuk a grillhez. Weber App-on keresztül kövessük a maghőt és egészen 40°C-ig így süssük.
Kenjük körbe ismét a szósszal majd vegyük ki a tálcából és tegyük a rács indirekt oldalára. Állítsuk be a hőmérsékletet 175°C-ra és süssük tovább 60°C maghőig.
Közben kezdjük el mellette megsütni a burgonyát. Jól válogassuk össze súlyban a burgonyákat, hogy egyszerre süljenek meg. Fogjuk két fakanál szára közé a burgonyát és vágjuk be őket koppanásig. Így egyforma lesz a vágás mélysége. Sózzuk meg és tegyük az indirekt zónába. Közben a spárga előkészítését is végezzük a már leírt módon.
Ha a hús már kezdi elérni a 68°C belső maghőt kenjük át újra. A burgonya már félig megsült. Egy tálba tegyünk egy kevés olíva olajat és forgassuk meg benne őket. A rács direkt oldalán süssük körbe, hogy szép színe legyen a rácsozatnak.
A blansírozott spárgát olajozzuk be és finoman grillezzük meg.Ha a maghőmérő könnyen kicsúszik a helyéről készen is vagy.