Go Back

Egészben sült hosszú karaj grillezett spárgával és burgonyával

Ezzel az összetett fogással készültünk Nektek a pünkösdi hosszú hétvégére. A siker három lépésben 1., a hús sütése, 2., a burgonya sütése, 3., spárga blansírozás és grillezés. Hogy érzed? Képes vagy rá? Szerintünk igen! Hajrá!
Adag 4 adag
Előkészület 30 perc
Főzési idő 2 hrs 30 perc
15 perc
Teljes idő 3 hrs 15 perc

Szükséges eszközök

  • Weber Pulse 2000
  • kis méretű csepptálca
  • grillcsipesz
  • kenőecset

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg csontos hosszú karaj
  • 3 dl BBQ szósz
  • 1 fej hagyma
  • 1 db alma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 4 db sárgahéjú burgonya
  • 1 csomag spárga

Hogyan készül?

  • A karajt kis méretű csepptálcába tesszük és körbe kenjük BBQ szósszal. azért a kicsi, hogy az első sütési periódusban cseppmentesen, de körbe tudjuk sütni. A hagymát és az almát felezzük meg és saslik pálcikával rögzítsük a hús tetején.
  • A csont mellett 1 cm-re szúrjuk be a maghőmérőt (ne érjen csontot) és csatlakoztassuk a grillhez. Weber App-on keresztül kövessük a maghőt és egészen 40°C-ig így süssük.
  • Kenjük körbe ismét a szósszal majd vegyük ki a tálcából és tegyük a rács indirekt oldalára. Állítsuk be a hőmérsékletet 175°C-ra és süssük tovább 60°C maghőig.
  • Közben kezdjük el mellette megsütni a burgonyát. Jól válogassuk össze súlyban a burgonyákat, hogy egyszerre süljenek meg. Fogjuk két fakanál szára közé a burgonyát és vágjuk be őket koppanásig. Így egyforma lesz a vágás mélysége. Sózzuk meg és tegyük az indirekt zónába. Közben a spárga előkészítését is végezzük a már leírt módon.
  • Ha a hús már kezdi elérni a 68°C belső maghőt kenjük át újra. A burgonya már félig megsült. Egy tálba tegyünk egy kevés olíva olajat és forgassuk meg benne őket. A rács direkt oldalán süssük körbe, hogy szép színe legyen a rácsozatnak.
  • A blansírozott spárgát olajozzuk be és finoman grillezzük meg.Ha a maghőmérő könnyen kicsúszik a helyéről készen is vagy.
Szerző: Stiller Tamás
Kalória: 650kcal
Fogás: Főfogás
Keresőszó: burgonya, direkt sütés, egészben sült, indirekt sütés, karaj, spárga