Go Back

Grillezett garnélás croissant

3-4 hozzávalóból nemcsak hétvégén készíthetünk igazi gourmet szendvicseket, hanem hétköznapokon is. Ez a recept mindennel együtt 1 órát vett igénybe a felfűtéstől a tálalásig. Próbáljátok ki Ti is és lazuljatok el.
Adag 3 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Pulse 2000-es elektromos grill
  • Weber kerámia sütőlap
  • Weber grill spatula

Hozzávalók

  • 200 g főtt garnéla
  • 2-3 db croissant
  • 5-6 szelet citrom
  • 1 marék friss spenótlevél
  • citrom illetú kakukkfű (vagy halfűszer)
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma

Hogyan készül?

  • A garnélát tisztítsuk meg a fejrésztől, lábaktól és a páncéltól.
  • Az olíva olajat, a reszelt fokhagymát keverjük össze némi sóval és pár csepp citromlével.
  • A kerámialapot tegyük a grillbe és állítsuk a hőt 220°C-ra. Ha felhevült, süssük meg rajta a páclétől mentes garnélákat. Ízesítsük a citromillatú kakukkfűvel és tegyünk mellé pár szelet citromot is.
  • Óvatosan forgassuk meg, majd a sütőlap másik felén pirítsuk meg a félbevágott croissant-okat.
  • Tegyünk rá friss spenót leveleket, majd a pirult, ízes garnélákat és a sült citromot. Egy pohárnyi sárgamuskotállyal tökéletes fogás.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Reggeli, Szendvics
Keresőszó: croissant, garnéla, gourmet, szendvics