A fermentált káposztánál ígértük, hogy leírjuk a szmókerben sült marhaoldalast. 4-5 napig tartottuk befűszerezve vákuumtasakban, majd kb. 120°C-on sütöttük és füstöltük puhulásig.Szinte sütésre kész állapotban lehet már marhaoldalast vásárolni, így rögtön a fűszerezésről írunk.
Szükséges eszközök
Weber Smoke Mountain Cooker
Weber Brikett
Hickory Wood Chunks
Hozzávalók
RUB
2kávéskanálmustármag
2kávéskanálzöldbors
1kávéskanálkoriander
3szemborókabogyó
félkávéskanálfokhagymapor
2kávéskanálsó
1kávéskanálcukor
Hogyan készül?
Mozsárban finomra törjük a keveréket. Az oldalast dijoni mustárral vékonyan átkenjük és megszórjuk a friss rub-bal. Levákumozzuk és napokig érleljük.
Weber Smoke Mountain Cookerben egy teli (inkább púpos) kémény brikettet izzítottunk és Hickory Wood Chunks fadarabokat nedvesítettünk be.
1,5 óra füstölés után bbq szószba fürdetve csomagoltuk be és hagytuk sülni, amíg egy hegyes kés át nem siklott rajta a csontig.
Kicsomagoláskor a keletkezett szaftot összekevertük BBQ szósszal és egy kis edényben addig forraltuk, amíg be nem sűrűsödött.
Jegyzet
Burgonyapürével, friss kerti salátával és csípős retek csírával tálaltuk.