Hogyan is kell jól elkészíteni egy rántott ételt?
- Az első, hogy az olaj hőfokot jól állítsuk be, ami 150-170°C között legyen. Hal esetében inkább 150°C. A pontos hőtartományhoz használjunk hőmérőt.
- Ne vágjuk vastagra a panírozandó alapanyagunkat, különben nem sül át.
- Csak közvetlenül panírozás előtt használjunk sót.
- A panírozást akkor kezdjük el, ha az olaj már elérte a hőfokot. Két okból. 1., Amit sütünk, azt valóban süssük meg, ne ázzon az olajban. 2., A panírnak nem lesz ideje magába szívni az alapanyag nedvességét, így ropogós lesz minden falat.
- Elég aranybarnára sütni az ételeket.
- A kisült rántott falatokat rácson pihentessük, hogy le tudjon csepegni róla a felesleges olaj és egészen a tálalásig ropogós maradjon.
Jól illik hozzá egy ecetesebb saláta és természetesen párolt rizs.