Go Back

Citrom szirupos nehéz felvert

Kávéházi sütemények következő szereplője talán ismerős lesz nektek. Citrom szirupos nehéz felvertem új külsőt kapott és így nemcsak enni jó, hanem gyönyörködni benne. Elhagytam az égetett habot róla és csak így szimplán volt tökéletes a hétvégéhez.

Hozzávalók

Nehéz felvert receptje 1.

  • 200 g lágy vaj
  • 200 g porcukor
  • 5 db tojás sárgája
  • 1 rúd vanília (elhagyható)
  • csipet

Nehéz felvert receptje 2.

  • 200 g finomliszt
  • tojáshab az 5 tojásfehérjéből

Szirup

  • 2 db lime
  • méz

Hogyan készül?

Nehéz felvert

  • Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra, addig ne csináljunk semmit.
  • Az 1., alapanyagokat gépi habverővel kikrémesítjük.
  • A 2., alapanyagokat 3 részre osztjuk és adagokban keverjük el őket a vajas masszában.
  • A keveréket tegyük sütőformába vagy tortaformába és süssük 25-30 percig. A kisült felvertet rácson hűtsük le és közben készítsük el a szirupot.

Szirup

  • A lime levét ízlés szerint keverjük el mézzel. Ecsettel vagy kanállal csurgassuk a sütire. Ezt végezzük addig, míg az egészet fel nem szívja.
  • A lime héját reszeljük le egy sütőpapírra. Ha a sütő belül kézmelegre (!) hűlt tegyük be egy pillanatra a reszelt héjat, hogy pergős legyen.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: desszert, nehéz felvert