Göngyölt karaj szmókerben, párolt káposztával, hagymás burgonyával és mustáros jus-vel
A hétvégén alkottunk egy szép sültet, amit a szmókerben készítettünk el. A jó idő a kreatívitásunkat is meghozta és egy kiadós baráti beszélgetés közben szépen lassan elkészült hozzá minden. Csak ajánlani tudjuk ezt a programot.
Adag 4személy
Hozzávalók
1kgrövid karaj
8szeletparasztsonka
Fűszeres töltelék
1dbtojás
zsemlemorzsa
1csokorpetrezselyem
4-5ágkakukkfű
1ágborsikafű
só
Párolt káposzta (mi receptünk)
1kisebb fejlila káposzta
1evőkanálkacsazsír
1fejlilahagyma
1fejvöröshagyma
1/4szálfüstölt kolbász
cukor, verjus szirup
1dblime leve
köménymag(őrölva is)
só
Jus
3dlalaplé
2kávéskanálkukoricakeményítő
1evőkanálmagos mustár
Hogyan készül?
Göngyölt karaj
A sertés karajból vékony pengéjű kés segítségével terítsük ki.
Sózzuk borsozzuk majd fedjük be paraszt sonkával. A fűszeres tölteléknél arra figyeljünk, hogy kellemes krémes, de formálható legyen az állaga. Tegyünk adagokat a lefedett húsra, majd folpack fóliával lefedve rendezzük el rajta. Mindenhova jusson és mi sem leszünk maszatosak és kevesebbet ér a kezünk az ételhez.
Göngyöljük fel, majd kötözzük is meg.
120°-ra izzított Smokey Mountain Cookerben süssük 74°C maghőig (kb. 3 óra). Füstöléshez egy adag Pork füstölőfa blendet használtunk.Közben van időnk a konyhában elkészíteni a párolt káposztát, a burgonyát és a jus-t.
Párolt káposzta
A kacszsíron megpároljuk először a hagymát a kolbásszal, majd jöhet a vékonyra szeletelt káposzta. Cukrozzuk és köménymaggal együtt párolni kezdjük.
Figyeljünk a vízre. Amikor puha lett a káposzta, köményezzük és a szép sav és édes balansz érdekében verjus sziruppal (vagy cukorral) és lime levével ízesítjük. Sózzuk és készen is vagyunk.
Jegyzet
Márton napra mentsétek el ezt a receptet.
Jó sütést kívánok!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: burgonya, karaj, párolt káposzta, rövid karaj, verjus