Mondhatjuk, hogy szinte az egyik alaplevesünk a gulyás és a palóc után. Kellemesen fanyar, gazdag beltartalommal újra és újra a fazék közelébe csalja a család tagjait. Ha van rá módunk akkor friss kerti zöldségekkel készítsük el.
Adag 6személy
Hozzávalók
2evőkanálkacsazsír
1nagy fejhagyma(apróra vágott)
1egészcsirkemell(kockára vágott)
3-4dbburgonya(kb. 150 g)
1-2szálrépa(szeletelt)
2-3szálgyökérpetrezselyem(szeletelt)
400glaskagomba(vékony cikk)
2,5lalaplé
150g20%-os főzőtejszín
2evőkanálmagos mustár
1dblime
1csokorpetrezselyem(apróra vágva)
Hogyan készül?
A hagymát a kacsazsíron süssük üvegesre. Adjuk hozzá a csirkemellet és hagyjuk elfőni a hús levét. Öntsük fel alaplével és főzzük félkész állapotig.
Zöldségeljük be (gomba is) és főzzük készre.
Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a mustáros tejszínt. Sózzuk és lime levével adjunk neki fanyar ízvilágot. A petrezselyem felét szórjuk bele a többit tálaláskor díszítésnek.
Jegyzet
Tipp: kellemes őszi leves, ami többféleképpen variálható kelbimbóval, borsóval, édesburgonyával, csipetkével esetleg más szárnyas húsokkal keverve (pl kacsa, fácán).