Go Back

Laskagombás csirkeragu leves

Mondhatjuk, hogy szinte az egyik alaplevesünk a gulyás és a palóc után. Kellemesen fanyar, gazdag beltartalommal újra és újra a fazék közelébe csalja a család tagjait. Ha van rá módunk akkor friss kerti zöldségekkel készítsük el.
Adag 6 személy

Hozzávalók

  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 nagy fej hagyma (apróra vágott)
  • 1 egész csirkemell (kockára vágott)
  • 3-4 db burgonya (kb. 150 g)
  • 1-2 szál répa (szeletelt)
  • 2-3 szál gyökérpetrezselyem (szeletelt)
  • 400 g laskagomba (vékony cikk)
  • 2,5 l alaplé
  • 150 g 20%-os főzőtejszín
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1 db lime
  • 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)

Hogyan készül?

  • A hagymát a kacsazsíron süssük üvegesre. Adjuk hozzá a csirkemellet és hagyjuk elfőni a hús levét. Öntsük fel alaplével és főzzük félkész állapotig.
  • Zöldségeljük be (gomba is) és főzzük készre.
  • Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a mustáros tejszínt. Sózzuk és lime levével adjunk neki fanyar ízvilágot. A petrezselyem felét szórjuk bele a többit tálaláskor díszítésnek.

Jegyzet

Tipp: kellemes őszi leves, ami többféleképpen variálható kelbimbóval, borsóval, édesburgonyával, csipetkével esetleg más szárnyas húsokkal keverve (pl kacsa, fácán).
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: csirke, gomba, laskagomba, ragu, zöldséges