Go Back

10 perces túrókrém szilva jammel

Ismerős az érzés, amikor az ebéd végén azt érezzük, "jó lett volna valami desszert a végére", de nem volt rá időnk. Ennek most vége és megmutatom, hogy kedvenc retró édességemet én hogyan készítem el a családnak. Egy kis előkészület kell hozzá és némi ízes házi hozzávaló teszik ezt a túrókrémet felejthetetlen desszerté.
Adag 3 adag

Hozzávalók

  • 250 g túró (hideg)
  • 170 g habtejszín (3°C-os)
  • 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
  • 30 g darált keksz
  • 30 ml levendula szörp (vagy más gyümölcsszörp)
  • 20 g szilva jam / adag (vagy más a szörphöz illő jam)
  • 1 db lime

Hogyan készül?

  • Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
  • Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
  • A túrót villával törjük össze, majd keverjük el benne a cukrot, pár csepp lime levet és a tejszínhabot.
  • A darált kekszet keverjük össze a levendula szörppel és tegyünk egyforma adagokat a pohár aljára, amiben kínáljuk majd.
  • Töltsük a túrókrémet habzsákba és tegyük a poharakat mérlegre. Nyomjunk a kekszre egyforma mennyiséget úgy, hogy középen hagyjuk egy kis helyet a jamnek.
  • A jamet tálban keverjük elő habverővel, majd tegyünk a krém közepébe egy-egy adagot. A túrókrém széleit díszítsük a lime reszelt héjával.

Jegyzet

Biztos, hogy ez lesz a család őszi kedvenc desszertje.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: gyümölcsös, szilva, túró