Ismerős az érzés, amikor az ebéd végén azt érezzük, "jó lett volna valami desszert a végére", de nem volt rá időnk. Ennek most vége és megmutatom, hogy kedvenc retró édességemet én hogyan készítem el a családnak. Egy kis előkészület kell hozzá és némi ízes házi hozzávaló teszik ezt a túrókrémet felejthetetlen desszerté.
Adag 3adag
Hozzávalók
250gtúró(hideg)
170ghabtejszín(3°C-os)
1tasakBourbon vaníliás cukor
30gdarált keksz
30mllevendula szörp(vagy más gyümölcsszörp)
20gszilva jam / adag(vagy más a szörphöz illő jam)
1dblime
Hogyan készül?
Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
A túrót villával törjük össze, majd keverjük el benne a cukrot, pár csepp lime levet és a tejszínhabot.
A darált kekszet keverjük össze a levendula szörppel és tegyünk egyforma adagokat a pohár aljára, amiben kínáljuk majd.
Töltsük a túrókrémet habzsákba és tegyük a poharakat mérlegre. Nyomjunk a kekszre egyforma mennyiséget úgy, hogy középen hagyjuk egy kis helyet a jamnek.
A jamet tálban keverjük elő habverővel, majd tegyünk a krém közepébe egy-egy adagot. A túrókrém széleit díszítsük a lime reszelt héjával.
Jegyzet
Biztos, hogy ez lesz a család őszi kedvenc desszertje.