Paradicsomos - boros kék kagyló, pirított kovászos kenyérrel
Exkluzív ételnek számít a kagyló és akár főfogás, akár előétel sokan szeretik. Jól behűtött habzó vagy minerális borral lekísérve elégedetten dőlünk majd hátra a kerti székben.
Adag 2személy
Szükséges eszközök
Weber öntöttvas Wok
Hozzávalók
1dbkék (fekete) kagyló
1üvegchardonnay vagy rajnai rizling
2dblime
7dbsonka hagyma
4szálszárzeller
1csokorfriss petrezselyem
2dlparadicsom szósz
30-40gvaj
só
kovászos kenyér
olíva olaj
Hogyan készül?
Háromnegyed kémény brikettet izzítunk be, hogy elérjük a 200°C-ot.
A kagylókat mossuk át és csak a zártakat használjuk fel az ételhez.
A hagymát szeleteljük fel és a felhevült wokban kevés olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a kockára vágott szárzellert, a paradicsom szószt és 2 dl chardonnay (ha borosabban szeretjük rajtunk múlik). Keverjük össze az egészet, majd jöhetnek a kagylók. Lefedve addig pároljuk, amíg mindegyik ki nem nyílik.
Adjuk hozzá a vajat és csavarjuk rá a lime levét. Emeljük ki egy alátétre, keverjük össze alaposan és lefedve pihentessük.Közben olíva olajjal meglocsolt kovászos kenyér szeleteket pirítunk hozzá.
Jegyzet
Könnyed nyárias fogás. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: bor, kagyló, kenyér, kovászos, tenger gyümölcsei, vegetariánus