Go Back

Paradicsomos - boros kék kagyló, pirított kovászos kenyérrel

Exkluzív ételnek számít a kagyló és akár főfogás, akár előétel sokan szeretik. Jól behűtött habzó vagy minerális borral lekísérve elégedetten dőlünk majd hátra a kerti székben.
Adag 2 személy

Szükséges eszközök

  • Weber öntöttvas Wok

Hozzávalók

  • 1 db kék (fekete) kagyló
  • 1 üveg chardonnay vagy rajnai rizling
  • 2 db lime
  • 7 db sonka hagyma
  • 4 szál szárzeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 dl paradicsom szósz
  • 30-40 g vaj
  • kovászos kenyér
  • olíva olaj

Hogyan készül?

  • Háromnegyed kémény brikettet izzítunk be, hogy elérjük a 200°C-ot.
  • A kagylókat mossuk át és csak a zártakat használjuk fel az ételhez.
  • A hagymát szeleteljük fel és a felhevült wokban kevés olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a kockára vágott szárzellert, a paradicsom szószt és 2 dl chardonnay (ha borosabban szeretjük rajtunk múlik). Keverjük össze az egészet, majd jöhetnek a kagylók. Lefedve addig pároljuk, amíg mindegyik ki nem nyílik.
  • Adjuk hozzá a vajat és csavarjuk rá a lime levét. Emeljük ki egy alátétre, keverjük össze alaposan és lefedve pihentessük.
    Közben olíva olajjal meglocsolt kovászos kenyér szeleteket pirítunk hozzá.

Jegyzet

Könnyed nyárias fogás. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: bor, kagyló, kenyér, kovászos, tenger gyümölcsei, vegetariánus