Itt az iskola és a cukkini is letermett az idei évre a kertemben. Az utolsókat hoztuk fel, amik méretűk miatt pont egy ízletes quiche alapanyagai lettek. A quiche-t kisebb méretben is el lehet készíteni. Igaz macerás, de milyen hálás lesz a gyerkőc, ha egy ilyet vihet magával tízóraira.
Adag 2személy
Hozzávalók
180gvegyes cukkini kocka 0,5*0,5(zöld és sárga)
3szálújhagyma
100greszelt sajt(80 g edami + 20 g grana padano)
3db"L"-es tojás felverve
200gvegaföl vagy tejföl
8szeletprémium bacon
1csokorapróra vágott petrezselyem
2dbbazsalikom ág
Tészta
300gátszitált BL55 liszt(pásztói malom)
150glágy vaj
8evőkanáljeges víz
csipetsó
Hogyan készül?
Hevítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A tészta hozzávalóit dagasztógépben dolgozzuk össze. A tésztát nyújtsuk korong alakúra és csomagoljuk be folpack fóliába. 30 percre tegyük a hűtőbe.
Közben a bacont vágjuk kockákra és süssük meg. Szűrjük le és tegyük egy tálkába. A leszűrt zsíron süssük meg az újhagymát, majd kezdjük el párolni a cukkini kockát. Adjuk hozzá a petrezselymet, majd ha a cukkini kész húzzuk félre a tűzről.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből és nyújtsuk piteforma méretűre. A szélekre is jusson bőven tészta. Igyekezzünk pont kitölteni a formát, ne kelljen sokat levágni. A tészta széleit nyomkodjuk jól a formába és az aljába szúrjunk villával 3-4 centiméterenként. Így nem emelkedik meg és sütőbab sem kell.
180°-on kb 30 perc, kellemes világos barnára süssük. Lássuk, hogy meg van sütve a quiche alapja.
A tojást keverjük össze a tejföllel, a zöldséggel, a baconnel és a sajtokkal. van, aki tejszínt használ, szerintem a tejföl jobb. Töltsük a masszát a kisült és kihűtött pite tésztánkba. Tetejére tegyünk bazsalikom leveleket és 190°C-on süssük amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Jegyzet
Ha követed az instrukciókat, akkor biztosan nem lesz szalonnás a quiche-d.