Vitathatatlanul itt a szilvaszezon. Grillezett húsok közül a kacsát szeretjük párosítani a gyümölcs egyedi ízéhez. Egy friss majorannás ropogós kacsasült sok fokhagymával bármikor befér. Mellé egy testes vörös (bor) tökéletes választás.
Adag 4személy
Hozzávalók
Majorannás kacsacomb
4dbkacsacomb
3kávéskanálfriss majoranna
3kávéskanálmorzsolt majoranna
1dbrozmaring ág
2dbvöröshagyma(nagy fej)
6gerezdfokhagyma
4-6dbfőznivaló burgonya
só
Szilvaszósz
6dbszilva(felezett, mag nélküli)
3kávéskanálporcukor
1csapott kávéskanálőrölt fahéj
1csapott kávéskanáltortazselé
Hogyan készül?
Vegyünk elő két nagy méretű Weber csepptálcát. A kacsacombokat sózzuk meg és szórjuk meg a morzsolt majorannával mindkét oldalán. Fektessük bőrrel lefelé és tépkedjük rá a majoranna leveleit.
220°C-ot célozzunk meg a gömbgrillben és a gázgrillben egyaránt. Alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a zóna középére az egyik tálcát, úgy, hogy ne érjen a parázs fölé, majd rá a másikat merőlegesen. Süssük így 20 percig, majd cseréljük meg a két tálcát újabb 20 percre. A szellőzőket állítsuk félig zártra.
Vegyük le az alufóliát, tegyük egymás mellé a két tálcát, és süssük aranybarnára a kacsát (nyissunk ki minden szellőzőnyílást). A két nagy méretű csepptálca a Master-Touch gömbgrillt teljesen betölti, ezért figyeljünk oda, hogy a kacsa milyen tempóban sül. Forgassuk meg időnként, hogy ne ragadjon le a tálcába.
A szilvaszószhoz a szilvát szórjuk be porcukorral és fahéjjal, majd nagyon kevés vízzel főzzük meg. Botmixerrel pépesítjük, majd adjunk hozzá 1 csapot evőkanál tortazselét. Nem szabad túlfőzni. Igyekezzünk megőrizni a szilva ízét, és a savakat se tompítsuk cukorral.
Jegyzet
Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor adjunk hozzá kedvenc BBQ szószunkból is.