Go Back

Majorannás kacsacomb, szilvaszósszal

Vitathatatlanul itt a szilvaszezon. Grillezett húsok közül a kacsát szeretjük párosítani a gyümölcs egyedi ízéhez. Egy friss majorannás ropogós kacsasült sok fokhagymával bármikor befér. Mellé egy testes vörös (bor) tökéletes választás.
Adag 4 személy

Hozzávalók

Majorannás kacsacomb

  • 4 db kacsacomb
  • 3 kávéskanál friss majoranna
  • 3 kávéskanál morzsolt majoranna
  • 1 db rozmaring ág
  • 2 db vöröshagyma (nagy fej)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4-6 db főznivaló burgonya

Szilvaszósz

  • 6 db szilva (felezett, mag nélküli)
  • 3 kávéskanál porcukor
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott kávéskanál tortazselé

Hogyan készül?

  • Vegyünk elő két nagy méretű Weber csepptálcát. A kacsacombokat sózzuk meg és szórjuk meg a morzsolt majorannával mindkét oldalán. Fektessük bőrrel lefelé és tépkedjük rá a majoranna leveleit.
  • 220°C-ot célozzunk meg a gömbgrillben és a gázgrillben egyaránt. Alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a zóna középére az egyik tálcát, úgy, hogy ne érjen a parázs fölé, majd rá a másikat merőlegesen. Süssük így 20 percig, majd cseréljük meg a két tálcát újabb 20 percre. A szellőzőket állítsuk félig zártra.
  • Vegyük le az alufóliát, tegyük egymás mellé a két tálcát, és süssük aranybarnára a kacsát (nyissunk ki minden szellőzőnyílást). A két nagy méretű csepptálca a Master-Touch gömbgrillt teljesen betölti, ezért figyeljünk oda, hogy a kacsa milyen tempóban sül. Forgassuk meg időnként, hogy ne ragadjon le a tálcába.
  • A szilvaszószhoz a szilvát szórjuk be porcukorral és fahéjjal, majd nagyon kevés vízzel főzzük meg. Botmixerrel pépesítjük, majd adjunk hozzá 1 csapot evőkanál tortazselét. Nem szabad túlfőzni. Igyekezzünk megőrizni a szilva ízét, és a savakat se tompítsuk cukorral.

Jegyzet

Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor adjunk hozzá kedvenc BBQ szószunkból is.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: aszalt szilva, grill, kacsa, szárnyas