Go Back

Epres zsúrtorta

Ha már ilyen sok eprünk van akkor csináltam egy gyors zsúrtortát a hétvégén. Nem engedek a minőségből, ezért mindig 5 tojásos piskótát készítek ezekhez az édességekhez is.

Hozzávalók

Piskótám

  • 5 db hideg tojás sárgája & fehérje különválasztva
  • 100 g cukor
  • 100 g finomliszt átszitált
  • kevés tej
  • pici

Hogyan készül?

  • A sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük géppel, hogy szinte kivilágosodjon a keverék.
  • A lisztet és a tojáshabot 3 adagra osztjuk. Első adag liszt-hab után pár óvatos keveréssel (ha kell pici tej hozzáadása után) sorban belekeverjük a további 2-2 adag lisztet és habot. Használjunk puha fejű műanyag spatulát a finom mozdulatokhoz.
  • Mielőtt torta formába öntjük (21-22cm) győződjünk meg arról, hogy nincs a keverőtál alján se tojás, se cukor.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben süssük míg a teteje aranybarna nem lesz. Formában kihűtve hagyjuk pihenni. Nagyon fontos, hogy ne várjunk a sütőre. Mindig frissen kezdjük a piskóta sütését.

Jegyzet

Maga az eperhab elkészítése nem nagy kunszt. Az epret cikkekre vágjuk és porcukorral szórjuk meg. Hagyjuk, hogy ez sziruposra szívja, majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabhoz. Nem baj, ha egy éjszakát pihen csak még finomabb lesz tőle. Ha túl sok eper szirup képződik azt használjuk a dekoráláshoz, vagy limonádéba.
 
Jó sütést kívánok!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: epres, genovai piskóta, zsúrtorta