A darált marhahúst hagymát átpirítjuk és hozzáadjuk a cukkinit. Pár perc múlva felöntjük a paradicsom konzervvel és hagyjuk, hogy elfőni a levét. Ne sajnáljuk a powert csavarjunk neki oda. Nem kell felette szobrozni, ráadásul le kell kicsit "kapnunk" a paradicsomot, hogy előcsalogassuk édeskés ízét. Ez persze nem egyenlő a leégetéssel. A levében megfő az étel, de a krémesre sült paradicsom fantasztikus ízt ad neki. Ha serpenyőben készíted, akkor válassz nagy átmérőjűt. Minél nagyobb felületen tudod ezt végezni, annál hamarabb leszel kész és lesz tökéletes a ragu.
Egy sütőtálat kenjünk ki tejföllel és szórjunk ki morzsával. Én a saját kovászos kenyér morzsámat petrezselyemmel, tökmaggal, és olívaolajjal daráltam le és ezt használtam. Ti nyugodtan szórjátok ki bármilyen kenyérmorzsával és tegyetek random pesto pettyeket a tejfölbe. Ez a tejfölös bélés nekem nagyon tetszik és jó ízt ad az egésznek.
Borítsátok rá a tésztát, majd erre a ragut. A tetejére jöhetnek a mozzarella golyók, a koktél paradicsom és locsoljátok meg fokhagymás olívaolajjal. (ebből én rendszeresen tartok)
230°C-os sütőben süssük össze, amíg a mozzarella kicsi szint kap.
Locsoljátok meg újabb adag fokhagymás olívaolajjal és jöhet a sok-sok bazsalikom levél és a parmezán.