Az én sajtlevesem!A hétvégén új recepteken dolgoztam. Az őszi mélabú ellen akartam készíteni egy isteni sajtlevest, ami garantáltan átjárja minden porcikáját az embernek. Vitt az inspiráció és megszületett A Sajtleves.
Adag 2személy
Hozzávalók
Két tányérhoz
70ghagymaapróra vágva
40gbaconfelkockázva
200gtejszín
120gComté sajt
40gMaasdamer sajtapróra vágva
1merőkanálalaplé
2kávéskanáldijoni mustár
1evőkanálpetrezselyemapróra vágott
1evőkanálsnidlingapróra vágott
"Betét": Sajtos-Sonkás Tartine
1szeletkovászos kenyérvajazva
2szeletraclette sajt
6-8szemkék áfonya
1szeletserrano sonka
Hogyan készül?
A hagymát és a bacont kevés zsíron összepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ez lesz az alap, amiben felolvasztjuk a sajtot.
A Comté-t apróra törjük és felolvasztjuk. A Maasdamer nem olvad könnyen, de most ez a lényeg, mert így minden falathoz jut egy kis rágható sajtdarab.
Keverjük el benne a mustárt és forraljunk rajta egyet. Húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a zöld fűszereket és készítsük el a "betétet".
Egy szép vastag szelet kovászos kenyeret vajazzunk meg mindkét oldalán, majd forró serpenyőben süssük meg.
Egy hőálló edénybe két szelet raclette sajt közé tegyünk kék áfonyát és sütőben süssük, amíg összeolvad.