Egy szép szűzpecsenyét előkészítünk. Leszedjük a felesleges zsírokat és befűszerezzük. Használhatjuk saját rub-unkat, vagy egy köményes fűszerkeveréket. Mivel a szűzpecsenye zsírtartalma nagyon alacsony napokig eltartható a hűtőben. Akár 5 napig is pácolható +3-5°C-on. Ennyi idő alatt a fűszer és a só alaposan bejárja a húst.
Hozzávalók
Hozzávalók 2-3 személyre
1dbszűzpecsenye
200gházi füstölt kolbász
3dbsaslik hagyma
2kávéskanálrub
Mártogatós
100gtejföl
50gmagos mustár
6-8gporcukor
2kávéskanálWorcester szósz
só, bors
Hogyan készül?
Szeleteljük fel a szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra. Vágjunk hozzá ugyanennyi kolbászt és negyedeljük fel a hagymát.
Bambusz pálcára tűzve tegyük a faszén parázs fölé. Ne legyen nagyon szoros, had érje mindenhol a parázs füst.
Süssük alaposan körbe, de ha nem szeretnénk túlsütni a szűzpecsenyét, akkor egy szeletet hagyjunk ki és tegyük magában a rácsra. Ez lesz a jutalomfalat, amiért jól dolgoztunk.