Go Back

Kolbászos, káposztás füstölt karaj lencsével

Hozzávalók

  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 szelet füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g fekete lencse
  • 100 g vörös lencse
  • 50 g répa (lencse méretűre vágva)
  • 50 g zellere (lencse méretűre vágva)
  • 7 dl alaplé (füstölt bordaporc, hagyma, kakukkfű)
  • 2-3 evőkanál BBQ szósz
  • 30 g vaj
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1/2 kávéskanál asztali só
  • 1 csokor petrezselyem

Hogyan készül?

  • A zsíron futtassuk meg a hagymát a szalonnával.
  • Forgassuk át a hagymás zsírban a lencsét, majd öntsük fel a 7 dl alaplével. Zöldségeljük be és főzzük készre.
  • Amikor a lencse már puha adjuk hozzá a vajat és a BBQ szószt.
  • Szórjuk meg vágott petrezselyemmel, köményezzük, sózzuk és fél óra pihentetés után tálaljuk.

Jegyzet

Mi már túl vagyunk a lencsén, s mivel nagyon finom lett holnap is jól belakunk belőle. Biztos, mi biztos.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: füstölt karaj, káposztás, kolbászos, lencse