Go Back

Túrós Tészta újragondolva, csőben sütve

Séfünk egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy klasszikus magyar ételeket gondol újra. Ezúttal a túrós tészta járta meg ezt az utat, ráadásul "pepopapás" értelmezésben. Nagyon gyors és nagyon finom lett!
Adag 1 személy

Hozzávalók

  • 4 db cannelloni
  • 100 g túró
  • 50 g tejföl
  • 4 szelet paraszt sonka
  • vaj
  • rusztikus morzsa
  • Pepo Papa tökmagolaj
  • Pepo Papa tökmag

Hogyan készül?

  • A túrót villával törjük szét és keverjük el benne a tejfölt.
  • Töltsük meg a csöveket. Erre legjobb módszer, ha a kanálban lévő töltelékbe nyomkodjuk a cannelloni egyik, majd másik végét is. Folyamatosan bentebb tolódik a töltelék míg végül középen találkoznak.
  • Egyenként paraszt sonkába tekerjük. Egy kis sütőedényt kivajazunk és meghintjük zsemlemorzsával. Elrendezzük rajta a töltött tésztát és leöntjük tejföllel.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Jegyzet

Tálaljuk durvára tört tökmaggal és locsoljuk meg tökmagolajjal.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: tészta, tökmag liszt, tökmagolaj, túró