Go Back

Tökmagos vaníliás vajas kekesz

Itt a hétvége és van egy nagyon finom keksz receptünk, ami garantáltan nem éli meg a hétfőt.
Adag 25 darabhoz

Hozzávalók

  • 180 g lágy vaj
  • 180 g porcukor
  • 400 g finomliszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1/2 kávéskanál kávéskanál vanília paszta vagy 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 4 cl méz
  • 4 cl tej
  • csipet só
  • 60 g pirított Pepo Papa tökmag

Hogyan készül?

  • A lágy vajat beletesszük a keverőgép edényébe és a porcukorral alaposan összedolgozzuk. Nem állítjuk le a gépet, és a liszt, a tökmag és a só kivételével mindent hozzáadunk egyesével.
  • Még mindig dolgozik a gép és az átszitált lisztet adagokban összedolgozzuk a keverékkel. Végül egy csipet sóval és a pirított tökmaggal készre keverjük.
  • Két sütőpapír között 5-6 milliméter vastag lapra nyújtjuk. Tegyük hűtőbe, amíg a sütő felfűt 200°C-ra.
  • Lisztezett szaggatóval kekszeket formázunk és sütőpapírozott tepsire rakjuk. Ha ez nincs akkor kisebb golyókat is formázhatunk belőle, ha a tészta langyul hűtőztetés után.
  • A kekszeket 13-15 percig sütjük alsó-felső módban.

Jegyzet

Próbáljátok ki a hétvégén, szeretni fogja a család.
Szerző: Stillere Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: keksz, tökmagos, vaj, vanília