Itt a hétvége és van egy nagyon finom keksz receptünk, ami garantáltan nem éli meg a hétfőt.
Adag 25darabhoz
Hozzávalók
180glágy vaj
180gporcukor
400gfinomliszt
1/2tasaksütőpor
1dbtojás
1/2kávéskanálkávéskanál vanília paszta vagy 1 tasak bourbon vaníliás cukor
4clméz
4cltej
csipet só
60gpirított Pepo Papa tökmag
Hogyan készül?
A lágy vajat beletesszük a keverőgép edényébe és a porcukorral alaposan összedolgozzuk. Nem állítjuk le a gépet, és a liszt, a tökmag és a só kivételével mindent hozzáadunk egyesével.
Még mindig dolgozik a gép és az átszitált lisztet adagokban összedolgozzuk a keverékkel. Végül egy csipet sóval és a pirított tökmaggal készre keverjük.
Két sütőpapír között 5-6 milliméter vastag lapra nyújtjuk. Tegyük hűtőbe, amíg a sütő felfűt 200°C-ra.
Lisztezett szaggatóval kekszeket formázunk és sütőpapírozott tepsire rakjuk. Ha ez nincs akkor kisebb golyókat is formázhatunk belőle, ha a tészta langyul hűtőztetés után.
A kekszeket 13-15 percig sütjük alsó-felső módban.
Jegyzet
Próbáljátok ki a hétvégén, szeretni fogja a család.