Egy hűsítő, üde salátára vágytunk, ami kivételesen húsmentes. No persze az igazi waldorfban csirkemell van és dió, de mi úgy gondoltuk ezt is Pepo Papásan készítjük el.
Adag 2személy
Hozzávalók
1dbzöldalma
6-8szemszőlő
2szálszárzellerhalványítózeller
színes saláta levél
2evőkanálpirított Pepo Papa tökmag
Mártás
3evőkanálextra majonéz
1evőkanál25%-os tejföl
1kávéskanálméz
félkávéskanálfriss citromlé
pici só és bors
1evőkanálPepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
A gyümölcsöket és a zöldséget daraboljuk fel és tegyük tálba.
Keverjük ki a mártást és öntsük a saláta tetejére. Forgassuk össze és tálaljuk ki vagy hűtsük 3-4 órán át és hidegen fogyasszuk.Hozzá két szelet teljes kiőrlésű kenyér, vagy a korábban tökmaglisztből készült kovászos kenyér remek kiegészítő.
Jegyzet
Nagyon egyszerű és imádni fogja a család.
Pepo Papa Wasabis tökmaggal próbáltuk ki, amivel még különlegesebb lett.