Napközbeni étkezésre mi a laktató zöldségeket javasoljuk, amit fel lehet "tuningolni" annyi kalóriával, hogy kibírjuk vele kora estig.Csak addig kell a konyhában lenni, amíg felforr a víz és megpároljuk a finomságokat.
Adag 2személy
Szükséges eszközök
Pároló edény
Hozzávalók
1közepes fejkarfiol
3evőkanálborsó
rukkola csíra
zsemlemorzsa
olaj
Pepo Papa tökmagolaj
szegfűbors
só
Hogyan készül?
A karfiolt mossuk meg, tegyük torzsával lefelé a vágódeszkára és vágjunk 2 vastag szeletet.
Forraljunk 3 dl vizet a pároló edényben sóval és a szegfűborssal.Tegyük az edény kosarába a karfiolt a borsóval és fedő alatt pároljuk 7-8 percig. Ha a keményebb részek könnyen átszúrhatóak egy késsel akkor kész.
Serpenyőben kevés olajon pirítsunk egy kis morzsát.
Tálaláskor tegyük tányérra a párolt karfiolt és szórjuk meg morzsával. Rendezzük el rajta a borsót és a rukkolát, majd dobjuk fel pár csepp Pepo Papa tökmagolajjal.
Jegyzet
Könnyű, gyorsan elkészül és ebben a nagy melegben igazán jól eső egytálétel.