Go Back

Párolt karfiol nyáriasan

Napközbeni étkezésre mi a laktató zöldségeket javasoljuk, amit fel lehet "tuningolni" annyi kalóriával, hogy kibírjuk vele kora estig.Csak addig kell a konyhában lenni, amíg felforr a víz és megpároljuk a finomságokat.
Adag 2 személy

Szükséges eszközök

  • Pároló edény

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • 3 evőkanál borsó
  • rukkola csíra
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • Pepo Papa tökmagolaj
  • szegfűbors

Hogyan készül?

  • A karfiolt mossuk meg, tegyük torzsával lefelé a vágódeszkára és vágjunk 2 vastag szeletet.
  • Forraljunk 3 dl vizet a pároló edényben sóval és a szegfűborssal.Tegyük az edény kosarába a karfiolt a borsóval és fedő alatt pároljuk 7-8 percig. Ha a keményebb részek könnyen átszúrhatóak egy késsel akkor kész.
  • Serpenyőben kevés olajon pirítsunk egy kis morzsát.
  • Tálaláskor tegyük tányérra a párolt karfiolt és szórjuk meg morzsával. Rendezzük el rajta a borsót és a rukkolát, majd dobjuk fel pár csepp Pepo Papa tökmagolajjal.

Jegyzet

Könnyű, gyorsan elkészül és ebben a nagy melegben igazán jól eső egytálétel.
 
Próbáljátok ki Ti is!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: karfiol, párolt zöldség