Go Back

Medvehagymás hamburger

Elkezdődött a medvehagyma szezon és mi is örömmel vetettük bele magunkat. Marhaburgert készítettünk a Weber Pulse grillünkben.
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Pulse 2000

Hozzávalók

  • 4x125 g marhahús pogácsa
  • 75 g kockára vágott parasztsonka/bacon
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1,5-2 dl olívaolaj
  • 4 szelet trapistasajt
  • 2 evőkanál tartármártás
  • 1 evőkanál BBQ szósz

Hogyan készül?

  • Egy csokor apróra vágott medvehagymát olívaolajon szépen lassan elkezdtük sütni. Nagyon fontos, hogy ne a forró olajba tegyük, mert könnyen megfeketedhet. Jobb, ha együtt melegítjük a kettőt.
  • Amikor már betölti a teret az erdei fokhagyma illata, akkor hagyjuk abba a hőkezelést. Tegyük egy kis üvegbe és innentől kezdve bármilyen grill fogáshoz fel tudjuk használni. Steak vajba keverve, salátára, tortillába is nagyszerű kiegészítő. Vagy például ahogy látjátok fantasztikus ízt ad egy hamburgernek is.
  • A megsült húspogácsánkra trappista sajtot olvasztottunk. Tetejére BBQ szósszal kevert tartármártást, pirított parasztsonkát és az olívaolajban eltett medvehagymát tettük.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Hambureger
Keresőszó: marhaburger, medvehagyma