Go Back

Vaslapon sült kacsacomb, kacsazsírban sült főtt burgonyával, spenóttal és parmezánnal

A héten kacsacombot sütöttünk vaslapon.
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Genesis II EX-315
  • Weber Öntöttvas lap
  • iGrill maghőmérő

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • burgonya
  • spenót
  • 1 db saslik hagyma
  • parmezán

Hogyan készül?

  • Kacsasütés első és legfontosabb szabálya, hogy hideg serpenyőbe tesszük a kacsát bőrrel lefelé és úgy kezdjük el közepes hőmérsékleten a sütést. Mi nem serpenyőben, hanem egy Weber öntöttvas lapját használtunk hozzá, ami tökéletes erre a célra. Szikrát adtunk a Genesis-nek és a hideg vasra tettük a szoba hőmérsékletű kacsacombokat bőrrel lefelé. Kapott némi előfűszerezést, de a fantasztikus ízekért és az illatokért egy saslik hagymát ketté vágtunk és a kacsa mellé tettük.
  • Az egyik combba beleszúrtuk az iGrill maghőmérőt és telefonon követtük az eseményeket. Amint a bőr megsült megfordítottuk a combokat és 74°C maghőig vittük el a sütést, majd indirektbe tettük, amíg a köret elkészült.
  • Főtt héjas burgonyát kettévágtunk és a hagymás kacsazsírban sütöttük ropogóssá. A megmaradt zsírban spenótot fonnyasztottunk és parmezánt reszeltünk rá.

Jegyzet

Mindent ezen a vaslapon készítettünk és az ízek tökéletesen egymásra épültek. Nagyon finom volt. A kacsát egy fa nyárssal szúrtuk meg a csont mellett, hogy kellően megpuhult-e és már szervíroztuk is.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: főtt burgonya, indirekt sütés, kacsacomb, kacsazsírban sütés, parmezán, spenót, vaslapon sütés