Vaslapon sült kacsacomb, kacsazsírban sült főtt burgonyával, spenóttal és parmezánnal
A héten kacsacombot sütöttünk vaslapon.
Adag 4személy
Szükséges eszközök
Weber Genesis II EX-315
Weber Öntöttvas lap
iGrill maghőmérő
Hozzávalók
4dbkacsacomb
burgonya
spenót
1dbsaslik hagyma
parmezán
Hogyan készül?
Kacsasütés első és legfontosabb szabálya, hogy hideg serpenyőbe tesszük a kacsát bőrrel lefelé és úgy kezdjük el közepes hőmérsékleten a sütést. Mi nem serpenyőben, hanem egy Weber öntöttvas lapját használtunk hozzá, ami tökéletes erre a célra. Szikrát adtunk a Genesis-nek és a hideg vasra tettük a szoba hőmérsékletű kacsacombokat bőrrel lefelé. Kapott némi előfűszerezést, de a fantasztikus ízekért és az illatokért egy saslik hagymát ketté vágtunk és a kacsa mellé tettük.
Az egyik combba beleszúrtuk az iGrill maghőmérőt és telefonon követtük az eseményeket. Amint a bőr megsült megfordítottuk a combokat és 74°C maghőig vittük el a sütést, majd indirektbe tettük, amíg a köret elkészült.
Főtt héjas burgonyát kettévágtunk és a hagymás kacsazsírban sütöttük ropogóssá. A megmaradt zsírban spenótot fonnyasztottunk és parmezánt reszeltünk rá.
Jegyzet
Mindent ezen a vaslapon készítettünk és az ízek tökéletesen egymásra épültek. Nagyon finom volt. A kacsát egy fa nyárssal szúrtuk meg a csont mellett, hogy kellően megpuhult-e és már szervíroztuk is.