Go Back

Grillezett zöld spárga

Szezonális köretünk lehet a grillezett zöld spárga, ha jól van elkészítve. Ehhez adunk most egy kis segítséget.

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöld spárga
  • olíva olaj

Hogyan készül?

  • A zöld spárgát mossuk meg, majd fejjel lefelé tegyük vízbe, hogy a tobozvirágzatban rekedt por kiázzon. Pár perc múlva emeljük ki vigyázva nehogy felkavarjuk a vizet.
  • Itassuk le, majd egy késsel szedjük le a levélkéket.
  • Vágjuk le egy szivacs súroldalát és alaposan dörzsöljük meg vele a spárgákat. Tapintsuk meg tisztítás előtt, majd dörzsölés után és érezzük, hogy milyen nedves lesz a felülete. Ezzel a módszerrel rendkívül vékonyan távolítottuk el a hártyát, amit korábban hámozóval csináltuk. Így több marad a tányérban.
  • Forraljunk 2-3 liter vizet és sózzuk meg olyan erősen, amit még elbírunk.(tengervíz erősségűre). Törjük el a spárgákat, ahol engedi, hogy ketté pattanjon. Kötegeljük össze és tegyük a forrásban lévő vízbe. Kb 1 perc után a kés hegyével szúrjunk bele és ha könnyedén áthalad rajta akkor ki is vehetjük.
  • Tegyük jégkockákkal teli hideg vizes tálba, hogy a üde színe megmaradjon. Papíron itassuk le róla a vizet.
  • Ezek után már azonnal felhasználható. Kenjük meg vékonyan olíva olajjal és mehet is a forró grillrácsra.

Jegyzet

Nagyon fontos, hogy csak olyan spárgát vegyünk, ami tapintásra kemény, szinte kopog az asztalon.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Köret
Keresőszó: spárga, szezonális köret