Az oldalast daraboljuk fel és fűszerezzük só, tört bors és fűszerpaprika keverékkel (2:2:1), majd reszeljünk le 2 gerezd fokhagymát 2 dl olívaolajba. Alaposan forgassuk bele és pácoljuk kb 2 órát.
Forrósítsuk fel a grillt és süssük körbe az oldalasokat. Tegyük csepptálcába és fólia alatt 130°C-on süssük omlósra.
A kisült zsír tegyük serpenyőbe és adjunk hozzá egy pár evőkanálnyi olajat és pirítsunk meg benne 2-3 adag kifőtt penne tésztát. Könnyed mediterrán érzéssel dobjunk mellé 2 evőkanál fekete olívát és pár félbe vágott koktél paradicsomot. Forgassuk össze egy csokor vagdalt petrezselyemmel és bazsalikommal. Tegyük rá az oldalasokat és kicsit melegítsük össze. Ez a bekezdés pár perc alatt lezajlik, úgyhogy rögtön tálalhatunk is.
Rendezzük el egy tálban, és nagy szemű sóval megszórva és frissen reszelt citromhéjjal kínáljuk.