Go Back

Rukkolás spagetti tökmaggal és sonkával

Fogj egy serpenyőt, pirítsd meg a spagettit és dobj a tetejére egy nagy marék rukkolát.
Adag 1 személy
Előkészület 5 perc
Főzési idő 15 perc
Teljes idő 20 perc

Szükséges eszközök

  • 3 l fazék
  • Tésztaszűrő
  • Vágódeszka
  • Éles kés
  • Műanyag szűrő

Hozzávalók

  • 100 g spagetti tészta
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál paraszt sonka kockára vágva
  • 2 evőkanál tökmag pirítva, törve
  • 30 g rukkola mosott
  • 2 evőkanál tökmagolaj Pepo Papa

Hogyan készül?

  • Főzzünk egy adag spagettit, majd egy serpenyőben forgassuk olvasztott vajba.
  • Szórjuk meg pirított tökmaggal és ejtsünk a tetejére egy nagy marék rukkolát.
  • Tálaláskor gazdagítsuk kockára vágott paraszt sonkával és csepegtessünk rá tökmagolajat vagy olívaolajat.

Jegyzet

Tökmag helyett próbáljuk ki reszelt parmezánnal is.
Szerző: Stiller Tamás
Kalória: 240kcal
Fogás: Egytálétel, tészta
Konyha: Italian
Keresőszó: tészta