Go Back

Tökmagos grillezett zöldséges köret

Grillezett húsokhoz és halakhoz ajánljuk az alábbi köret ötletünket. Végtelenül egyszerű elkészíteni, így végig a vendégeinkkel tudunk lenni.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 500 g vegyes színű répa (fejenként két színes)
  • 1 üveg szárított paradicsom
  • friss zöldfűszerek (borsikafű, kakukkfű, bazsalikom)
  • olívaolaj (használhatjuk a paradicsomos olajat is)

Hogyan készül?

  • A répákat megtisztítjuk és egy sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és rádaraboljuk a szárított paradicsomot. Rászórjuk a zöldfűszereket és megsózzuk az egészet.
  • Kézzel jó alaposan összeforgatjuk az egészet és forró sütőben vagy grillben puhára sütjük.

Jegyzet

Pirított tökmaggal, rukkolával vagy mángolddal kínáljuk húsokhoz, füstölt halakhoz.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Saláta, Vegetariánus
Keresőszó: grill, saláta, vegetariánus, zöldséges