A séf kertjében már nagyon sok ehető finomság van: retek, különféle saláta, spenót és rukkola. Utóbbi magos, csípős utóíze egy nagyon egyszerű tészta étel elkészítésére sarkalta. Kell még hozzá némi erdélyi szalonna, pecorino sajt és persze egy kis Pepo Papa furfang.
Adag 2személy
Hozzávalók
350gspagetti tészta
30gerdélyi szalonna(kockára vágva)
1marékfriss spenót
1marékfriss rukkola
2evőkanálpirított tökmag(adagonként 1-1 kanál)
Pecorino sajt
Pepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
A spagettit gyöngyöző sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le.
Serpenyőben pirítsuk meg olajon a szalonnát és dobjuk rá a lecsepegtetett spagettit. 1 percig hagyjuk a szalonnán pirulni, majd adjuk hozzá a friss zöldeket.
Amint összeesik reszeljünk rá pecorino sajtot.
Tálaláskor friss rukkolával, pecorino sajttal, pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.
Jegyzet
Tökéletes kora esti vacsora a teraszon egy pohár hűs rozé fröccsel.