A fodros (vagy toszkán) kelt - fejenként egy maréknyit - forró sós vízben blansíroztuk, majd jeges fürdőben nagyon gyorsan le is hűtöttük. Tiszta konyhakendőn megszárítottuk.
A blansír vízből 2-3 deci vizet átmertünk egy kisebb fazékba és fejenként 1 evőkanál gerslit főztünk meg benne. Ehhez még vörös lencsét is adunk majd az utolsó 5 percben (szinten egy evőkanál per fő).
Közben fejenként 1-1 evőkanál darált marhahúst ugyanannyi póréhagymával lepároltunk, amit 1 dl alaplével, kevés görög joghurttal és egy csapott kávéskanálnyi curryporral kevertük össze.
A megszárított blansírozott fodros kel leveleket egy tiszta serpenyőben kevés olajjal átmelegítettük.
Tálaláskor alulra tegyünk 2 evőkanál görög joghurtot. Erre jöhetnek a fodros kel levelek, a ragu, a lencsés gersli és még egy kevés görög joghurt. Végül szépen körbe locsoltuk Pepo Papa tökmagolajjal és megszórtuk frissen pirított tökmaggal.