Go Back

Rakott kel másképpen

Nagyon szeretjük a zöld és a narancssárgás, sárgás árnyalatokat. Ez bentről fakad. Ezúttal a rakott kelt gondoltuk újra és szedtük szó szerint darabokra.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 4 marék fodros (toszkán) kel
  • 60 g gersli
  • 60 g vörös lencse
  • 100 g darált marhahús
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 kávéskanál curry por (vagy ízlés szerint)
  • étolaj
  • Pepo Papa tökmagolaj
  • Pepo Papa tökmag

Hogyan készül?

  • A fodros (vagy toszkán) kelt - fejenként egy maréknyit - forró sós vízben blansíroztuk, majd jeges fürdőben nagyon gyorsan le is hűtöttük. Tiszta konyhakendőn megszárítottuk.
  • A blansír vízből 2-3 deci vizet átmertünk egy kisebb fazékba és fejenként 1 evőkanál gerslit főztünk meg benne. Ehhez még vörös lencsét is adunk majd az utolsó 5 percben (szinten egy evőkanál per fő).
  • Közben fejenként 1-1 evőkanál darált marhahúst ugyanannyi póréhagymával lepároltunk, amit 1 dl alaplével, kevés görög joghurttal és egy csapott kávéskanálnyi curryporral kevertük össze.
  • A megszárított blansírozott fodros kel leveleket egy tiszta serpenyőben kevés olajjal átmelegítettük.
  • Tálaláskor alulra tegyünk 2 evőkanál görög joghurtot. Erre jöhetnek a fodros kel levelek, a ragu, a lencsés gersli és még egy kevés görög joghurt. Végül szépen körbe locsoltuk Pepo Papa tökmagolajjal és megszórtuk frissen pirított tökmaggal.

Jegyzet

Nagyon üdítő kis fogás lett, amit a böjti időszakban hús nélkül is el lehet készíteni.
 
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: marhahúsos, rakott, tökmagolajos, zöldséges