Go Back

Fantasztikus Gofri

A suli büfében anno lehetett kapni és mindig hatalmas adag tejszínhabbal - esetleg kakaós tejszínhabbal -, vagy fahéjas porcukorral szórták meg. Kb. havonta egyszer össze tudtuk magunknak spórolni a zsebpénz és bolti visszajárók elcsenéséből egy ilyen lakoma árát. Akkor 20 Forint volt egy gömb fagyi, lehet saccolni mennyi volt a gofri. Na de! Van egy nagyon jó receptem, amit megosztok veletek. Gyorsan össze lehet állítani és egy jó sütővel garantált a siker. Ropogós szélek és mennyeien puha belső. Ezek az én elvárásaim és ez a recept ezt tudja is. A hozzá készült videó egyébként megtalálható a TikTok csatornámon.
Adag 10 darab

Hozzávalók

  • 100 g barnított jó minőségű vaj
  • 2 db L-es tojás
  • 500 g 3,5%-os tej
  • 300 g BL55 liszt
  • 10 g sütőpor
  • 75 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 0,5 g
  • olvasztott vaj sütéshez

Hogyan készül?

  • A vajat kis edényben elkezdjük melegíteni. Leszedjük a tetejéről a habot és hagyjuk, hogy szép aranybarna színűvé váljon. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Hagyjuk lehűlni max. 30°C-ig.
  • A tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  • Tegyünk mindent a mixer táljába és kezdjük el összedolgozni. A keverékhez adjuk a barnított vajat és keverjük össze alaposan.
  • A gofri sütőt hevítsük 200-220°C-ra.
  • Szilikon ecsettel kenjük le a sütőt és tegyünk bele 1-1 adag tésztát. Süssük 10 percig !!!!
  • Ha a vekker lejár emeljük ki, fordítsuk meg és süssük további 2 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, hogy finom ropogós lehessen.

Jegyzet

Tejszínhabbal, pirított mogyoróval, kandírozott naranccsal, csoki ropogóssal és csipkeszörppel (Kutyori Konyha #hungaricool #spar) egész vagány volt. 🙂
 
Nézzétek meg a videót szerintem. 🙂 Jó sütést kívánok!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: desszert, gofri, sütemény