A suli büfében anno lehetett kapni és mindig hatalmas adag tejszínhabbal - esetleg kakaós tejszínhabbal -, vagy fahéjas porcukorral szórták meg. Kb. havonta egyszer össze tudtuk magunknak spórolni a zsebpénz és bolti visszajárók elcsenéséből egy ilyen lakoma árát. Akkor 20 Forint volt egy gömb fagyi, lehet saccolni mennyi volt a gofri. Na de! Van egy nagyon jó receptem, amit megosztok veletek. Gyorsan össze lehet állítani és egy jó sütővel garantált a siker. Ropogós szélek és mennyeien puha belső. Ezek az én elvárásaim és ez a recept ezt tudja is. A hozzá készült videó egyébként megtalálható a TikTok csatornámon.
Adag 10darab
Hozzávalók
100gbarnított jó minőségű vaj
2dbL-es tojás
500g3,5%-os tej
300gBL55 liszt
10gsütőpor
75gcukor
10gvaníliás cukor
0,5gsó
olvasztott vaj sütéshez
Hogyan készül?
A vajat kis edényben elkezdjük melegíteni. Leszedjük a tetejéről a habot és hagyjuk, hogy szép aranybarna színűvé váljon. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Hagyjuk lehűlni max. 30°C-ig.
A tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Tegyünk mindent a mixer táljába és kezdjük el összedolgozni. A keverékhez adjuk a barnított vajat és keverjük össze alaposan.
A gofri sütőt hevítsük 200-220°C-ra.
Szilikon ecsettel kenjük le a sütőt és tegyünk bele 1-1 adag tésztát. Süssük 10 percig !!!!
Ha a vekker lejár emeljük ki, fordítsuk meg és süssük további 2 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, hogy finom ropogós lehessen.
Jegyzet
Tejszínhabbal, pirított mogyoróval, kandírozott naranccsal, csoki ropogóssal és csipkeszörppel (Kutyori Konyha #hungaricool#spar) egész vagány volt.
Nézzétek meg a videót szerintem. Jó sütést kívánok!