Go Back

Gorgonzolás Gnocchi

Fantastico! Korábban már közzétettük a gnocchi receptjét, amit most egy nagyon egyszerű mártással egészítünk ki. A gorgonzola illata emlékeztet minket a kenyérre és ezért az olajos magok nagyon jól illenek hozzá. Természetesen Pepo Papa tökmaggal és tökmagolajjal egészítettük ki.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 400 g konyhakész gnocchi (lehet bolti)
  • 150 g gorgonzola
  • 150 g vegaföl
  • 150 g zabtej
  • 40 g rukkola
  • 2 evőkanál Pepo Papa pirított tökmag
  • 2 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj

Hogyan készül?

  • Ha konyhakész bolti gnocchink van, akkor főzzük ki és hűtsük le. Ha saját gnocchival dolgozunk és le volt fagyasztva akkor hagyjuk 20 percig a pulton mielőtt elkezdjük főzni a mártást.
  • Széles fenekű serpenyőbe tegyük a mártás hozzávalóit és kezdjük el lassan melegíteni. Amint a gorgonzola elolvadt adjuk hozzá a gnocchit. Hagyjuk pár percig rotyogni és kész is.
  • A tökmag pirításához használjunk tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyőt. Állítsuk a főzőlapot a legnagyobb fokozatra és hagyjuk felette. Ha Kezd "füstölögni" akkor tegyük bele a tökmagot és gyors mozgatással, pirítsuk készre. Amint a elérte a kellő színt és a szemek megduzzadtak tegyük egy hideg tányérra.

Jegyzet

Hétköznap, hétvégén ebéd vagy vacsora tökéletes választása.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel, tészta, Vegetariánus
Keresőszó: gnocchi, tészta, tökmag, tökmagolaj, vegetariánus