Sok lusta receptem van, ami minimális előkészületet igényel és a sütés közben élvezhetem a hétvégi ejtőzés pillanatait. Ebben a receptemben legújabb kedvencemet a leveles fodros kelt vagy toszkán kelt mutatom be. Pár igazán egyszerű hozzávalóval és kolbásszal, amit a fodros kel egyenesen imád. És persze mi is, hisz amiben sült kolbász van az rossz étel nem lehet.
Adag 4személy
Hozzávalók
8-10dbfodros kel levél(toszkán kel)
8-10szemfrancia sárga serpenyős burgonya(mosott)
2-3dltejföl
félszálházi füstölt kolbász
150ggersli(alaplé a főzéshez)
50gfeta sajt
1csokorpetrezselyem
tökmag
olaj, só
Hogyan készül?
Hevítsük a sütőt 200°C-ra. Egy kerámia sütőtálat olajozzunk ki vékonyan.
A burgonyát vágjuk ketté, a fodros kelt tépkedjük nagyobb darabokra. Rendezzük el a tálban és nyomjunk közéjük kolbász karikákat. Kávéskanállal hasonlóan kis adagokban tegyük a zöldségek közé a tejfölt. Sózzuk meg és kezdjük el sütni.
A gerslit dupla annyi folyadékban főzzük meg, majd szűrjük le.
40 perc sütés után keverjük össze a sütőtál tartalmát, hogy a tejföl és a kolbász ízei jól körbejárják az ételt. Ilyenkor látjuk milyen ütemben sül az ételünk és törekedjünk arra, hogy ettől a pillanattól kezdve a tökéletes végeredményig legalább még kétszer mozgassuk át az egészet.
Sütőből kivéve adjuk hozzá a gerslit és azzal is keverjük össze.
Jegyzet
Tálaláskor minden adagot szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, feta sajttal és egy kevés pirított tökmaggal.
Jó étvágyat kívánok!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: fodros kel, gyors recept, tökmag, zöldséges