Kapcsoljuk be a sütőt grill módba, 220°C-ra. Hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk egyforma darabokra (kb. 5x5cm). Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük aranybarnára (kb. 15-20 perc).
A turmixgép edényébe először tegyük a zabtejet, a vegafölt és a lágy vajat. Csípjük össze a sütőpapírt és csúsztassuk az edénybe az édesburgonyát. Tegyük rá a fedelét és turmixoljuk pépesre. Mivel nem levest akarunk készíteni, hanem egy gyönyörű krémet, ezért előfordulhat, hogy nehezen indul el a krémesítés. Ilyenkor kapcsoljuk ki a gépet és egy spatulával keverjük át az egészet. Ha szükséges egy evőkanálnyi folyadékot adjunk hozzá, majd folytassuk a krémesítést.
Csavarjuk bele a lime levét és szórjuk bele az őrölt fahéjat. Kóstoláskor arra törekedjünk, hogy a sav-só balansz tökéletes legyen az édesburgonya édessége mellett.
Pirítsuk meg egy serpenyőben a darált marhahúst és egy másikban a hajdinát. A hajdinát lassan pirítsuk, míg mogyoróbarna nem lesz, majd szedjük át hideg vízbe és csepegtessük le. Tálaljunk.
A tányért felezzük meg és az alsó "sarokba" tegyünk egy nagy kanál pürét, majd egy ívben húzzuk el. Képezzünk mélyedést, amibe a black angus darált hús kerül. Tegyünk rá apróra vágott salottahagymát és szórjuk meg a pirított hajdinával. Saláta levéllel, sópehellyel tovább fokozhatjuk az élvezetet.