Go Back

Színes kelbimbó saláta, dióval és tökmaggal

Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál színes sárgarépa
  • fél db közepes méretű cékla
  • 8 db kelbimbó
  • 2 evőkanál paraszt sonka
  • 3 evőkanál kukorica olaj (vagy napraforgó)
  • 4 db pirított dió
  • balzsamos ecetes krém
  • 2 evőkanál vaj
  • só, szegfűbors
  • 2 evőkanál pirított, zúzott Pepo Papa tökmag

Hogyan készül?

  • A répát tisztítsuk meg és szeletelővel vágjuk karikákra. A céklát vágjuk kis méretű kockákra. A kelbimbó első levélkéit szedjük le.
  • Pároló edényben forraljunk vizet, sózzuk meg és tegyük bele a szegfűborsot. A pároló kosárba rendezzük el a zöldségeket. Fedjük le és 7 percig közepes láng felett pároljuk. (ha kész hideg vízzel sokkoljuk, hogy megtartsa a színét)A céklát kezdjük el lassan megsütni az olajon. Kóstoljuk meg és ha már puha akkor adjuk hozzá a paraszt sonkát. Fél percig pirítsuk együtt, majd szedjük ki egy papírtörlőre.
  • A meleg serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Szedjük bele a megfőtt zöldséget és forgassuk össze a tökmag morzsával.

Jegyzet

Tálaljuk. Rendezzük el a tányérban a zöldségeket. A tetejére jöhet a céklás sonka. Morzsoljuk rá a diót és vékonyan csíkozzuk meg a balzsamos krémmel.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Saláta
Keresőszó: dió, kelbimbó, tökmag