A répát tisztítsuk meg és szeletelővel vágjuk karikákra. A céklát vágjuk kis méretű kockákra. A kelbimbó első levélkéit szedjük le.
Pároló edényben forraljunk vizet, sózzuk meg és tegyük bele a szegfűborsot. A pároló kosárba rendezzük el a zöldségeket. Fedjük le és 7 percig közepes láng felett pároljuk. (ha kész hideg vízzel sokkoljuk, hogy megtartsa a színét)A céklát kezdjük el lassan megsütni az olajon. Kóstoljuk meg és ha már puha akkor adjuk hozzá a paraszt sonkát. Fél percig pirítsuk együtt, majd szedjük ki egy papírtörlőre.
A meleg serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Szedjük bele a megfőtt zöldséget és forgassuk össze a tökmag morzsával.
Jegyzet
Tálaljuk. Rendezzük el a tányérban a zöldségeket. A tetejére jöhet a céklás sonka. Morzsoljuk rá a diót és vékonyan csíkozzuk meg a balzsamos krémmel.