Go Back

Fetás spárga saláta bulgurral

A spárgát készre főzve a hűtőben is tarthatjuk, és egyszerű fogásokhoz is felhasználhatjuk. Egy finom omlett, tészta feltét, grill köret vagy éppen ehhez az egyszerű egytálételhez.
Adag 2 személyre

Hozzávalók

  • 10 szál főtt spárga
  • 200 g bulgur
  • 4 evőkanál feta sajt
  • 4 db szárított paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem (kb. 30g, apróra vágva)

Hogyan készül?

  • A bulgurt fél liter sós vízben, fedő alatt megfőzzük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a teljes víz mennyiséget fel nem szívta. Kapcsoljuk le a főzőlapot és fedő alatt tartva 10 percig pihentetjük, majd keverjük bele a petrezselymet.
  • A spárgát és a paradicsomot vágjuk formára.
  • Adagoljuk ki egy tányérba a bulgurt, szórjuk meg fetával és rendezzük el rajta a darabolt spárgát és szárított paradicsomot.

Jegyzet

Ilyenkor még meglocsolhatjuk fokhagymás olívaolajjal. Jól kiegészíti pár szelet füstölt sonka vagy hal és esetleg tonhal konzervvel is tuningolhatjuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Saláta
Keresőszó: bulgur, feta sajt, saláta, spárga, vegetariánus