A spárgát készre főzve a hűtőben is tarthatjuk, és egyszerű fogásokhoz is felhasználhatjuk. Egy finom omlett, tészta feltét, grill köret vagy éppen ehhez az egyszerű egytálételhez.
Adag 2személyre
Hozzávalók
10szálfőtt spárga
200gbulgur
4evőkanálfeta sajt
4dbszárított paradicsom
1csokorpetrezselyem(kb. 30g, apróra vágva)
Hogyan készül?
A bulgurt fél liter sós vízben, fedő alatt megfőzzük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a teljes víz mennyiséget fel nem szívta. Kapcsoljuk le a főzőlapot és fedő alatt tartva 10 percig pihentetjük, majd keverjük bele a petrezselymet.
A spárgát és a paradicsomot vágjuk formára.
Adagoljuk ki egy tányérba a bulgurt, szórjuk meg fetával és rendezzük el rajta a darabolt spárgát és szárított paradicsomot.
Jegyzet
Ilyenkor még meglocsolhatjuk fokhagymás olívaolajjal. Jól kiegészíti pár szelet füstölt sonka vagy hal és esetleg tonhal konzervvel is tuningolhatjuk.