A tökéletes ropogós granola sokunk kedvence. Séfünk elkészítette a saját Pepo Papa Granolánkat. Mit tagadjuk, faljunk ezerrel!
Adag 16adag
Hozzávalók
25gkristály cukor
50gbarna cukor
150gméz
60gvíz
csipetsó
300gzabpehely
175gPepo Papa tökmagapróra tört
60gkókuszreszelék
60gmandulaliszt
80glenmag
35gszezámmagfekete, fehér vegyesen
1,5teáskanálőrölt fahéj
80golívaolaj
1dbnagy tojás fehérje
1teáskanálvanília eszenciavagy vanília rúd
Hogyan készül?
A sütőt melegítsük fel 160°C-ra, és sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit.
A cukrokat, a mézet, a vizet, a sót egy kis nyeles lábasban felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálban keverjük össze a magokat, a kókuszreszeléket, a mandulalisztet és a fahéjat. Az olívaolajat, a felvert tojásfehérjét és a vaníliát belekeverjük a kihűlt szirupba (2.,), majd ráöntjük a magokra. Alaposan összekeverjük és szétterítjük a tepsiben. Egy fazékkal alaposan ledöngöljük és 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Csúsztassuk egy rácsra - papír nélkül -, és hagyjuk hűlni. Amikor már hozzá tudunk nyúlni, kezdjünk el letörni belőle kis darabokat. Kívülről befelé haladjunk. (ha ragacsosnak érezzük nyugodtan vissza lehet tenni a lekapcsolt sütőbe)
Jegyzet
Tegyük zárható üvegbe és napfénytől mentes helyen tároljuk. Hetekig is eláll, de nem fog.